Следующая новость
Предыдущая новость

У Зарваниці духовний лідер греко-католиків подякував Богородиці за 30 років свободи Церкви і народу

У Зарваниці духовний лідер греко-католиків подякував Богородиці за 30 років свободи Церкви і народу

Коли людина слухає Бога, то впускає силу Творця у своє життя. На цьому наголосив Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав у неділю, 14 липня 2019 року, під час Архиєрейської Божественної Літургії, яка відбулася в рамках цьогорічної Загальнонаціональної прощі до відпустового місця «Зарваниця».

У богослужінні взяли участь вірні з різних куточків України та з-за кордону. Прибули чисельні паломницькі групи з Італії, Франції, Данії, Чехії, Словаччини, Польщі, Росії та Казахстану, Східної України та Криму, близько 200 священників та представники влади. Значна частина вірних ішла до Зарваниці пішки. Традиційно у перший день прощі відбулася зустріч з молоддю і багатотисячний похід зі свічками від парафіяльної церкви до чудотворного місця.
«Сьогодні Євангеліє благовістує нам про присутнього між нами Ісуса Христа, нашого Спасителя і Цілителя», – зауважив Предстоятель і додав, що людина зараз неймовірно потребує Бога, бо важливо жити у цілісності та єдності із собою та Всевишнім.
Глава Церкви акцентував свою проповідь на епізоді зі Святого Писання про діалог Ісуса і римського сотника. Він звернувся до Ісуса по допомогу, але не для себе, а для свого стражденного слуги.
«Бог каже всім нам: мало слухати, потрібно слухатися. Треба почуте Слово перетворити на мірило й правило свого життя. Ба більше, варто підкорити свої життєві рішення і вчинки животворній силі так, як у війську солдат виконує накази свого воєначальника, а слуга – накази господаря», – вважає проповідник.
Віра приходить від слухання. Ми повинні поставити собі запитання: чи ми чуємо те, що слухаємо? І кого ми слухаємо? Адже сучасній людині дедалі важче зрозуміти, кого ж слухати в такому інтенсивному інформаційному вимірі.
«Сьогодні Христос нам промовляє: слухайте того, хто вас сотворив; хто є господарем вашого життя; хто приходить до вас, щоб відновити всі ваші сили. Він є джерелом вашого життя і відродження», – переконаний архиєрей.
За словами проповідника, прекрасним прикладом слухання і послуху є постать Діви Марії, яка є нашою учителькою віри. Варто зазначити, що духовний лідер греко-католиків подякував Богородиці за 30 років свободи Церкви і народу.
«Люди слухалися Бога, жили за своєю вірою навіть тоді, коли за це потрібно було терпіти. І диво сталося. Можливо, вони тоді не знали, як саме, але це сталося: ми отримали визволення, – промовив Глава УГКЦ. – Ті люди, які тепер хочуть відбудувати імперію зла (СРСР), і зараз не можуть цього нам забути. Ми дякуємо Богородиці та всім нашим вчителям християнської віри за те, що навчили нас слухати Бога і слухатися Його Заповідей, бо тоді чудо стає можливим».

Источник

Последние новости